Wat is chlorella? Ontdek waar chlorella allemaal goed voor is

Wat is chlorella nu eigenlijk precies? Chlorella is een zoetwater alg, die behoort tot de planten. Het is een 100% natuurzuivere voedingsbron. Chlorella heeft een ééncellige structuur, is bolvormig Wat is chlorella en is 2 tot 8 micron groot. Dit komt overeen met de afmeting van onze rode bloedlichaampjes. De voedingswaarde van deze algensoort is erg hoog en wordt goed beschermd door een dikke celwand. De stoffen van de celwand kunnen zich binden met zware metalen als lood, kwik, cadmium en uranium. Door deze “binding” kunnen gifstoffen uit het lichaam worden verwijderd.

Inhoudsopgave

Welke soorten Chlorella zijn er verkrijgbaar?

Er zijn drie soorten Chlorella namelijk:

–          vulgaris;

–          pyrenoïdosa (wilde soort);

–          ellipsodea.

Het is belangrijk om altijd de Chlorella pyrenoidosa te nemen, omdat dat de originele soort is die ook in het wild voorkomt. Daarnaast dient de celwand van deze alg gekraakt of gebroken te zijn, zodat voedingstoffen beter opgenomen kunnen worden door het lichaam. Tot slot adviseer ik om altijd biologische chlorella te kopen omdat de niet biologische chlorella vaak vervuild en kan leiden tot vervelende bijwerkingen.

Wat is chlorella gelet op de voedingsstoffen?

Chlorella bevat maar liefst 20 vitamines & mineralen, 19 aminozuren, 60% proteïne (eiwit), chlorofyl, Chlorella Groei Factor (CGF), enzymen en nog veel meer. Chlorella bevat zoveel voedingstoffen, omdat de micro-alg weinig aan voedsel opneemt uit zijn omgeving. Daartegenover staat dat de alg de meeste voedingsstoffen die het nodig heeft, zelf aanmaakt met behulp van zonlicht. Door deze ongelofelijke eigenschappen kan de alg zelfs overleven onder barre omstandigheden. Chlorella maakt immers zijn eigen voedingstoffen!

Wat is chlorella nog meer?

Chlorella is de enige plant die zichzelf 4 keer in 20 uur kan vermenigvuldigen. Dit wordt de Chlorella Growth Factor (CGF) genoemd. CGF blijkt de werkzaamheid van DNA en RNA in het menselijk lichaam te optimaliseren en bescherming te bieden tegen vrije radicalen. Chlorella bevat het hoogste chlorofyl-gehalte van alle planten op aarde. Chlorofyl kent een heel scala aan fantastische eigenschappen. Chlorofyl helpt het calciumgehalte in het bloed op peil te houden en verbetert de opname van ijzer, het zuivert het lichaam en maakt het bloed krachtiger. Chlorofyl ontgift sterk en remt de groei van ongewenste bacteriën. Het zorgt ook voor een betere zuren/basen verhouding. Chlorella vertraagt de gevolgen van het ouder worden en is een sterke ondersteuner bij de behandeling van ouderdomsklachten. Chlorella heeft bewezen een bijzondere cleanser en toner te zijn voor de darmen. Tevens is deze superalg goed voor de huid, het immuunsysteem en het geheugen en de concentratie verbeteren. Tot slot, Chlorella bevat alle essentiële, semi-essentiële en niet-essentiële aminozuren.

Kent chlorella bijwerkingen?

Tot op heden zijn er bij het gebruik van Chlorella geen nadelige bijwerkingen geconstateerd, ook niet bij hoge doseringen. Het is wel verstandig om altijd de biologische chlorella te kopen, zoals eerder vermeld. Beginreacties op het gebruik van Chlorella zijn wel mogelijk door de ontgiftende werking van Chlorella. Zo kunnen sommige mensen in het begin last hebben van lichte diarree, winderigheid, en stinkende ontlasting. Ook kan Chlorella hoofdpijn veroorzaken. Indien je hier teveel hinder van ondervindt, kun je met met een lagere dosering beginnen.

Ervaringen met chlorella

Tot dusver ben ik nog niemand tegengekomen, die negatief is over dit product. Mijn ervaring is gebaseerd op mensen die het product ook echt gebruiken en niet van ‘horen zeggen’. Ik ben er zelf fitter en energieker door geworden en de kwaliteit van mijn huid is sterk verbeterd.

Is met het gebruik van chlorella het afvallen beter mogelijk?

Ja dit kan zeker het geval zijn. Chlorella ontgift namelijk jouw lichaam, waardoor je hormoonhuishouding verbetert. De hormonen die gewichtstoename veroorzaken worden daardoor minder actief en de hormonen die gewichtsverlies bewerkstelligen juist actiever.

Waar kun je Chlorella bestellen?

In mijn webshop kun je binnenkort Chlorella bestellen. Deze Chlorella is bijzonder goed geprijsd, gecertificeerd biologisch en geteeld in overeenstemming met de ISO 9001-normen. Kortom: ‘een betaalbaar topproduct’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *